Lazer İle Leke-İz Tedavisi

Lazer  ile Leke-İz Tedavisi

İz Tedavisi

Yüz, sırt ve göğüste oluşan akne izleri (sivilce izleri) ve çukurları, suçiçeği izleri, yara ve yanık izleri ve deri çatlamalarında en güçlü ve en etkili tedavi yöntemidir.

Akne izlerinin (sivilce izlerinin) tedavisi: Akne (sivilce) izleri, yüzeyel ve derin olmak üzere iki ana grupta sınıflandırılmaktadır:

Yüzeysel akne (sivilce) izleri: Cildin üst tabakasını etkileyen izlerdir. Bu izler özellikle sivilce tedavisi sonrası daha çok ortaya çıkar ve kızarıklık zemininde hafif çukurlar ve çökmeler şeklinde görülür. Yüzeysel sivilce izi, iyileşmeyen sivilce izlerinin tedavisi kolaylıkla lazer ile mümkündür.

Derin akne (sivilce) izleri: Deri üzerinde akne izleri buz kıracağı ile delinmiş alanlar, yuvarlak-oval şekilli ya da derin çukurlar şeklinde olabilir. Genellikle derin olan bu çeşit sivilce izleri, cildin üst tabakasının alt tabakalar tarafından içeriye doğru çekilmesinden kaynaklanırlar. Tedavisi en zor olan bu tip akne izlerinde lazer ile büyük oranda iyileşme gözlemlenmektedir.

Cildin geniş gözenekli ve kaba görünümünün giderilmesinde de etkilidir.

Lekelerin Tedavisi

Ciltte meydana gelen güneş lekesi, yaşlılık lekesi, doğum sonrası oluşan lekeler ve yüzeysel pigment bozukluklarının giderilmesi lazerlerle mümkün olmaktadır.Kötü yaralar (hipertrofik skar) ve yara kabarmaları (keloid) , inatçı deride kabarık izler , keloidler lazerle yumşatılıp, deri seviyesine indirilmektedir.

Lazer Uygulaması Ağrılı mıdır?

Uygulama sırasında lazer epilasyonda olduğu gibi hafif çarpma hissi olur. Bu his lokal anestetik kremler veya soğuk hava kullanılarak daha da azaltılır.

Lazer Uygulaması Kaç Kez Yapılır?
Lazer sisteminde seans sayısı sorunun şiddetine göre ve uygulamanın gücü ve derinlik ayarlarına bağlı olarak değişmektedir. Her uygulama sonrası ortalama %40 kadar iyileşme gözlenir. Hafif-orta derece kırışıklıklar ve izlerde bir-iki seans yeterli iken çok derin sivilce izleri ve kırışıklıklarda tedavi 3-5 seans olarak düzenlenir. Seansların sıklığı uygulama derinliğine göre değişir: tedavi yüzeysel uygulamalarda 1-1.5 ayda bir, derin uygulamalarda ise 2 ayda bir tekrarlanır.

Uygulama Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hasta uygulama öncesi güneş ve solaryumdan 1 ay uzak kalmalıdır. Kanın pıhtılaşmasını engelleyen ilaçlar (aspirin,heparin...), retinoid içeren ilaçlar (isotretionin), ışığa duyarlılığa neden olan ilaçlar (tetrasiklin, naproksen, klorokin) alınmamalıdır.

Uygulama öncesinde cildi aşındırıcı dermabrazyon ve peeling gibi tedaviler veya cilt germe operasyonu uygulanmışsa mutlaka uygulama yapan doktora söylenmelidir.

Hastada geçmişte herpes çıkarma öyküsü var ise mutlaka uygulama öncesinde ilaç almalıdır.

Uygulama Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Uygulamadan 1 gün sonra ılık duş alınabilir.

Ödem ve inflamasyonu azaltmak için soğuk kompres uygulanabilir.

Uygulama sonrası ciltte oluşabilecek kabuklanmadan korunmak için cilt nemli ve temiz tutulmalıdır. Steril gazlı bez kullanılarak cilt tuzlu serum ile temizlenmelidir. Sık sık özellikle her temizleme ve duş sonrasında antibiyotikli ya da epitelizan kremler kullanılmalıdır. İlk hafta içinde bu temizleme ve nemlendirme işlemi günde 3-4 kez tekrarlanmalıdır. İyileşme sonrası makyaj yapılabilir.
 

Sizi Arayalım

Ücretsiz bilgi almanız için sizi arayalım!