Lazerli Akne Tedavisi

Lazerli Akne Tedavisi

Akne yada bilinen adı ile sivilce her insanda ve özellikle ergenlik döneminde kendini gösteren bir cilt hastalığıdır. Yağ bezi kanallarının (folikül) cildin yüzeyinde daha yoğun bir yağ tabakası ile tıkanarak yağ bezlerinin salgıladığı yağın (sebum) cilt dışarısına atılamamasından kaynaklanır. 

Hemen hemen her insanda belli dönemlerde görülmektedir. Vücut herhangi bir dış müdahaleye gerensinim duymadan zaman içerisinde kendi tedavisini gerçekleştirir. Gerçekleştiremediği durumlarda ise problem müzmin bir hal alarak kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler. Bu tür durumlarda akne tedavisi kaçınılmaz olabilir.

Lazerle sivilce (akne) tedavisi ne zaman yapılmalıdır?

Lazer ve ışık sistemleri sivilce-akne tedavilerine yardımcı olan, tedaviyi hızlandıran ve iz kalma olasılığını azaltan yöntemlerdir. Sivilce tedavisinde tedavi süresini kısaltmak, tekrar eden sivilce şikayetini engellemek amacıyla ve ağızdan ilaç kullanamayan sivilce hastaları için lazer ve ışık tedavileri yapmak çok faydalı olur. Ayrıca iz kalmaya eğilimli ve iz kalmış akne hastalarına lazer ve ışık tedavileri yapmak izleri tedavi eder. Sivilce-akne tedavisinde amaç hastayı bir an önce iyileştirmek ve iz kalmamasını sağlamak olmalıdır. Sivilce tedavileri sırasında lazer tedavileri uygulamak bir yandan iz tedavisi de sağlamaktadır.


Lazerle sivilce (akne) tedavisi nasıl yapılır?

Lazerle sivilce-akne tedavisi 1-3 hafta aralıklarla yapılabilir. Uygulanan cihaza göre seans sayısı değişmekle birlikte en az 4-6 seans önerilir. Lazerle akne tedavisinin yanı sıra krem ve ağızdan ilaç tedavilerine devam edilebilir.


Lazerle sivilce (akne) tedavisi sonrası ciltte görülen değişiklikler nelerdir?

Yapılan lazer sisteminin çeşidine göre lazerle akne tedavisi sonrası ciltte hafif bir pembelikten hafif bir kabuklanmaya kadar birkaç süren cilt değişiklikleri olabilir. Genel olarak yan etki oranı düşük uygulamalardır. Bronz ve esmer tenlerde tüm lazer ve ışık uygulamalarında olduğu gibi dikkatli olunmalıdır.


Lazerle sivilce (akne) tedavisi nasıl etkili olur?

İltihaplı sivilce oluşmasında başlıca nedenlerden biri normalde deride yaşayan ve yağ kanallarında bulunan P. acnes bakterisidir. P. acnes bakterisi lazerlerin enerjisini emerek tahrip olur. Işık ve lazer sistemleri bakteri sayısını azaltarak sivilce oluşumunu engeller.

Ayrıca lazer ve ışık sistemleri deriye zarar vermeden deri altındaki yağ bezleri ısıtarak tahrip eder. Yağ kanallarının küçülmesi ve azalması sonucu sivilcelerde iyileşme meydana gelir.

Sizi Arayalım

Ücretsiz bilgi almanız için sizi arayalım!